Léky a alkohol

Dobrý den. Je mi 46 let a v červnu to bude 20 let, co užívám Xanax (tehdy mi lékařka nasadila 3x1mg),teď užívám 3x0,5mg (asi 3-4 roky). K tomu mi v roce 2002 nasadila Cipralex 1x20mg. Moje dg.je panická úzkostná porucha. Bylo mi řečeno, že pokud léky přestanu užívat, záchvaty paniky se vrátí. Jsem na nich úplně závislý. Problém je v tom, že 2-3x týdně zajdu s klukama na pivo (5-6 piv, zhruba tak dva roky). Co se může se mnou stát ? Jak dlouho to moje játra,slinivka,ledviny,mozek vydrží ? Jsem zdravotník. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nojo,Pavle. Jste závislý nejen na lécích ale i (možná hlavně) na alkoholu. Zkuste pevnou vůli a sport.Každý den se uštvěte několika hodinami sportu.Hledejte směr a smysl.Dávejte druhým!! Zvažte Detox nebo odvykací léčbu.Pokud na ně půjdete,zakažte lékařům, aby Vám ty nesmysly,které dosud berete dávali. Buďte zcela bez chemie.Já závislým vždy říkám,že jeden abstinenční syndrom při rychlém vysazení se prožije rychleji než několik abstinenčních syndromů při postupném vysazení.Nikomu ovšem nebráním,aby se s vysazováním piplal několik let. Varianta 2 ovšem znamená,že Ti ustrašení se úplného vysazení nemusejí dožít,protože jim odejdou důležité orgány:-( Psychické symptomy včetně úzkosti se u alkoholiků objevují vždycky.Léčení alkoholismu benzodiazepiny a antidepresivy je,dle mých zkušeností, cestou do pekla. Držím Vám palce. Čmuchám z Moravy do Slezska,že to ještě můžete zvládnout. Musíte ovšem začít TEĎ HNED!!! Děkuji Vám za důvěru!!! Srdečně Vás zdraví absolutní abstinent a vegetarián Petr Jugas- Držím Vám palce a nebudu se zlobit,když mi napíšete,jak jste to zvládl. moje adresa: mens-sana@seznam.cz

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: