Luxace kyčelního kloubu

Dobrý den, Přítel si před 14 dny vykloubil kyčel při pádu na lyžích. Kyčel mu byla vrácena do přirozené polohy ve 2 hodinách a po dalších několika hodinách odešel z nemocnice o berlích. Neprodělal CT vyšetření Nyní se jeho stav zlepšuje a otok klesá. Je CT vyšetření stále nutné i přes to že se pohyblivost končetiny zlepšuje? Kdy je potřeba začít s rehabilitací? Děkuji za zodpovězení dotazu, Kateřina

Odpověď odborníka:

Jistě měl provedeno klinické a rtg vyšetření kýčle. Pokud by na kýčli a rtg snímku l jasný nález a žádné pochybnosti, není CT vyšetření vůbec indikované, není na místě. Nyní je důležité udrřet několik týdnů omezenou zátěž, posilovat svalstvo pletence pánevního, pomalu zvyšovat rozsah hybnosti kýčle. Myslím, že tak jak to líčíte by měl být průběh bez komplikací.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: