Luxace lokte - rehabilitace

Dobrý den, před dvěma měsící jsem si při pádu vykloubil loket, následovala repozice a dvoutýdení sádrová fixace, po ní ctyřtýdení ortéza, to vše ve fakultní nemocnici v Olomouci. Vzhledem ke studiu jsem si chtěl rehabilitace domluvit v Brně. Ve fakultní nemocnici v Brně mi bylo sděleno, že rehabilitací není třeba. S pohyblivostí ani s bolestivostí lokte nemám problém. Chtěl jsem se zeptat na Váš názor ohledně nutnosti rehabilitací. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Rehabilitace je vždycky užitečná, ale pokud máta plný rozsah pohybu v loketním kloubu a případně i zápěstí, dostatečnou svalovou sílu v oblasti svalstva paže a předloktí, opravdu nemusíte na rehabiltaci chodt. Ne ždy, ale je takový výsledeki. Patrně nebyl kloub při úrazu nadmíru poškozen.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: