Má štítná žláza vliv na plodnost?

Dobrý den, ráda bych požádala o radu. Již od září se s manželem snažíme o miminko, je únor a stále bez úspěchu. Už z toho začínám být značně nervozní, neboť máme již 2,5 letého syna, který se "povedl" ihned. Léčím se na sníženou funkcí štítné žlázy-beru letrox100 1 denně. Před prvním otěhotněním jsem brala pouze půlky 50. Nyní je stav hormonu hlídán a upraven zvýšenou dávkou, kterou beru již od porodu. Jak mám své otěhotnění co nejlépe uspíšit? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o miminko se snažíte necelý půrok, to není nijak dlouhá doba. Nenechte se zmást tím, že jste napoprvé otěhotněla ihned. Teprve pokud žena neotěhotní do roka nebo i déle, má smysl se začít starat nebo dokonce znepokojovat. Pokud je Vaše hormonální situace hlídána a je v přádku, nemá zvýšená dávka letroxu negativní vliv na otěhotnění.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: