Melanom

Dobrý den, měla jsem před rokem melanom 1,3mm, sentinelová uzlina v pořádku, PET/CT také v pořádku, nyní docházím na pravidelné kontroly. Lezela tam se mnou pacientka,která měla breslow 1,1mm a už měla mikrometastázu v uzlině, jak je možné, že já jsem ji měla čistou, nemohlo dojít k chybě pri histologii? kdo má horší prognozu - já když jsem stádium 1b nebo druhá pacientka se stadiem 3a ale nižším breslowem? (1,1mm), děkuji.

Odpověď odborníka:

Milá Jano, rozhodně není možné se s nikým srovnávat, každý organismus je jiný, nakonec i nádor každý, ač podobného původu, se může chovat jinak. V histologii chyba jistě nebyla, záleží spíše na lokálních poměrech, agresivitě tumoru, zda-li dojde k dalšímu šíření. U Vás k němu nedošlo,což je samozřejmě i bod navíc pokud bychom měli hodnotit , kdo má lepší prognosu.KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Menstruace a gynekologie Chtěla jsem se zeptat, zda mohu jít na...
 
Naposledy čtené: