Meningitida

Obracím se na vás s prosbou o zhodnocení přiloženého dokumentu.Zda údaje v tomto dokumentu ukazují na možnost meningitidy.Nejdříve u mě začaly problémy v květnu horečkou,za 14 dnů makulární edem a bolesti hlavy .Brnění celého těla.To trvalo asi 10 dnů pak zlepšení cca 5 dnů a pak začaly velmi intenzivní bolesti hlavy,Závratě.Slabosti.Tinnitus.Bolesti svalů krční páteře.Při předklonění hlavy bolesti krku,hlavyBrnění těla,záškuby svalů,brnění dlaní,citlivost na světlo,silné periferní bolesti na končetinách,nohou.I při stlačení prstů do pěstí silná bolest v hlavě i obličeji.Při pohledu na světlo nebo obrazovky pocit dušení.A další příznaky.Jako by vždy na několik dnů se zmenšily a pak nastoupily s větší razanci.Až do maxim snesitelnosti.byla mi jen provedena Mrezonance a zjištěny určité deg.změny v krční páteři.A cysta v mozku pravděpodobně od mládí.Od té doby vše lékaři brali jako vinu krční páteře a můj zhoršující stav nebyl brán do úvahy.Už uběhlo od té doby řada měsíců a já se léčím sám bylinami.Jedině dostávám rivotril na křeče a záškuby svalů.Proto Vás prosím o zhodnocení přiloženého dokumentu s údaji o výsledku LPunkce.Dodnes mám silné bolesti hlavy tenzní,brnění celého těla v reakci i na hluk ,silné světlo,Nesenu ani min,stres.A dnes mi imunolog z Ostravy zdělil na základě tohoto dokumentu,že v mém těle proběhla meningitida.A tu doposud každý z neurologů,které jsem navštívil neuznal.Taky u u mě v došlo k otokům kloubů na rukou .taky mě bolela celá páteř a obratle.Bolesti s mišním kanálu atd.Předem moc děkuji za odpověd.Můj život se docela tímto zhroutil jak pracovně tak psychicky.Někdy je mi třeba hodinu dobře a pak záchvaty brnění a pálení a parestezii.I změny chuti.Dodnes mám makulární edem.

Odpověď odborníka:

Ivo, nález v mozkomíšním moku neukazuje zcela jasně na meningitidu, nicméně uvedené příznaky, které již trvají relativně dlouhou dobu, by mohly odpovídat neuroborelióze. Po prodělané meningitidě většinou původní obtíže do několika týdnů vymizí nebo se alespoň zlepšují. Nevím, zda byl mok vyšetřen i na borelie, proto by bylo vhodné se poradit s vaším ošetřujícím lékařem o možnosti tohoto onemocnění. Neuroboreliózu lze léčit pouze antibiotiky podávanými nitrožilně nebo případně nitrosvalově 2-3 týdny.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: