Meningitis

Mám serozní meningitidu lehkého stupně bez lateralizace CNS. Po 4 dnech v nemocnici jsem byl propuštěn do domácího léčení. Mám stále lehce ztuhlou šíji a píská mi v uchu. Chci se zeptat, jestli je riziko recidivy a jestli mohu mít trvalé následky? Děkuji. S pozdravem Jan

Odpověď odborníka:

Jane, nepíšete jaká je etiologie a léčba. V případě meningitidy se mohou objevit následky, ale je to velmi individuální, prognóza je obecně dobrá, mohou se objevit nespecifické obtíže typu bolesti hlavy, únava, nejistota, drobné neurologické nálezy. Rizko recidivy není zvýšeno. Hezký den a brzké uzdravení.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: