Menstruace a zánět ledvin

Dobrý den, užívám antikoncepci minerva. Minulý měsíc jsem ale odjela na dovolenou bez nového "platíčka" prášků a zrovna v době,kdy jsem po týdenní pauze měla znovu začít užívání. Tedy jsem tento měsíc prášky neužívala. S přítelem jsme používali jiné metody ochrany. V době,kdy jsem měla dostat menstruaci, jsem s vysokými teplotymi zjistila,že mám zánět ledvin. S močovými cestami mám problémy delší dobu,zánět ledvin jsem však ještě neměla.. Lékař mi dal antibiotika cotrimoxazol AL forte. Nicméně menstruaci jsem ještě nedostala.. což znamená,že mám zhruba tak deset dní už zpoždění. Těhotenský test jsem si dělala- negativní. Je možné že nepřicházející menstruace souvisí s oním zánětem? nebo spíš se tělo nějakým způsobem vyrovnává s tím,že jsem najednou naměsíc prášky vysadila? Lékař mi řekl,ať s užíváním antikoncepce počkám na první den menstruace,ale pokud nepřichází? Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Romano! Obojí je možné, infekce, zvláště větší, jako je zánět ledvin, menstruační cyklus může narušit. I vysazení kontracepce ovšem samo o sobě obvykle způsobuje poruchy menstruačního cyklu. Chcete-li antikoncepci brát dál, vyčkejte na menstruaci.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Paradentóza
Články: Paradentóza
Paradentóza nebo...
Články: "Těžké" a "lehké" alergeny aneb Na hmotnosti záleží
Lehké alergeny nezískaly...
Pár cigaret a bechtěrev přijde rychleji
Články: Pár cigaret a bechtěrev přijde rychleji
Pokud trpíte Bechtěrevovou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Ze života klíštěte
Články: Ze života klíštěte
Klíště, které nás ohrožuje...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: