Mirzaten

Dobrý den,mám pár dotazů.3 týden užívám Mirzaten 30mg,první týden půlku a pak celý.Začala jsem na sobě pozorovat mírný třes rukou,je to normální?Jinak se mi docela ulevilo.A ještě jsem se chtěla zeptat,jak je to s otěhotněním při braní těchto léků(Mirzaten)?Za necelé 2 měsíce mám jít na kontrolu a prý by jsme začali snižovat Mirzaten na půlku a dali k tomu minimální množství jiných AD(asi SRN) u kterých by jsme zůstali a Mirzaten vysadili. Děkuji za odpovědi

Odpověď odborníka:

Dobrý den, třes patří k častým nežádoucím účinkům mirtazapinu (léčivá látka v Mirzatenu). Pokud je jen mírný a neobtěžuje Vás, nechte to tak, když Vám lék pomáhá od obtíží. V těhotenství není zakázáno užívat přípravek, ale zejména ve třetím trimestru a kolem porodu je třeba dítě kontrolovat kvůli možnému rozvoji nežádoucích účinků (plicních a pak příznaků z vysazení, po porodu). Ohledně těhotenství by Vás měl dostatečně podrobně informovat Váš ošetřující lékař.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: