Mirtazapin sandoz 15 mg

  • Dotaz od: František
  • Publikováno: 29.10.2013
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěl bych vědět, zda se po tomto léku přibírá na váze, a jestli ano, tak co je toho příčinou (jestli zvýšená chuť k jídlu, nebo příčinou je lék sám o sobě), děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, milý pane Františku. S podáváním mirtazapinu bývá zpravidla opravdu spojován určitý přírůstek na hmotnosti. Přesný mechanismus je komplexnější, roli hraje celkové humorální přeladění organismu /které je žádoucí pro léčbu úzkosti, deprese, nespavosti/, částečně chuťové preference /volba sacharidů/. Nevím, zda je u Vás okolnost váhového vzestupu příliš zásadní, nebo jde spíše o "preventivní" dotaz. Hmotnost se rozhodně nezvyšuje donekonečna, většinou je doporučováno kompenzovat tuto skutečnost spíše pravidelným pohybem než hlubšími zásahy do stravovacích zvyklostí.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: