Monteggiova zlomenina

Dobrý den, dcera 5,5r. si zlomila ruku,v nemocnici si na rentgenu nevšimli,že jde o Monteggiovu zlomeninu a pouze ruku zafixovali,že jde jen o zlomeninu předloktí. Po sundání sádry asi za 14 dní jsme jeli zpět,že ruka bolí.Tam zjistili,Co se stalo. Vřetenní kost je asi 2/3 mimo. Chodíme na kontroly,zlomenina se stala 8.7.08,dali nám na výběr buď operaci nebo nechat být.Doktor řekl,že být to jeho dítě,tak by neoperoval.Ale je prý špatné,že jí to někdy bolí. V některých polohách jí to bolí,ale ruku ohne.Samozřejmě ne tolik jako zdravou.Co prosím časem hrozí,když bysme nešli na operaci. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Operace by sice vyřešila polohu kostí, ale po operaci je bolestivost taky přítomná. I bez operace kosti dobře srostou, u dětí je totiž veliká schopnost rychlého hojení a remodelace kosti. Důležité je mít ruku hodně v klidu, aby nedocházelo k posunům úlomků proti sobě, což hojení ruší. Pohyblivost zlomené končetiny se časem zvětší, to je otázka času. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x