Možné otěhotnění?

Dobrý den, užívám hormonální antikoncepci. Z posledního platíčka jsem si vzala o dva prášky méně, aby se menstruace dostavila o dva dny dříve. Čili místo neděle jsem skončila v pátek. Menstruace se dostavila, celý následující týden jsem prášky samozřejmě vynechala a začala je užívat až opět v pondělí ( ale kvůli omezení dvou pilulek jsem měla pauzu bez pilulek ne 7 dní ale 9). Jenže v pondělí, před tím než jsem užila první pilulku za dalšího balení jsem měla nechránený styk. Pilulku jsem si vzala hned po sexu jenže se bojím jestli jsem nemohla otěhotnět. Je tedy možnost že bych mohla být těhotná? Mohlo už být nové vajíčko po menstruaci vyvinuté aby se dalo oplodnit? Předem děkuji za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Domnívám se,že těhotná nebudete,ale postup ,který popisujete,jak pilulky užívate, je nestandardní a není doporučen.Užívejte pilulky, tak jak je doporučeno.

MUDr. Michael Kozák
MUDr. Michael Kozák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologicko – porodnická praxe

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: