Možné poranění injekční jehlou

Včera jsem byla s ročním synem v obchodě a posadila jsem ho do sedátka v nákupním vozíku. Po příchodu domů jsem zjistila, že má na lýtku krvavý škrábanec (řeznotržná rána). Než jsme ale vyšli z domova tak poraněný nebyl, protože jsem ho oblékala a ničeho jsem si nevšimla a rána byla po příchodu domů čerstvá, takže se musel poranit v tom obchodě asi nějakým způsobem o nákupní vozík ale vůbec jsem si nevšimla o co a jak se poranil, protože ani nebrečel ale pak jsem začala mít strach jestli náhodou v tom nákupním vozíku nebyla nějak zastrčená použitá injekční jehla o kterou by se poranil. Ničeho jsem si v tom vozíku nevšimla jen mě to tak napadlo. A myslíte že je vůbec možné aby se o jehlu jen škrábl a né píchl, kdyby tam nějaká byla? A pokud ano, je zde nějaké riziko nákazy virem HIV? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nákaza HIV přenášená předměty je velmi nepravděpodobná, protože virus HIV na vzduchu velmi rychle ztrácí schopnost způsobit onemocnění. Pokud máte pochybnosti, zajděte k praktické lékařce, která provede krevní vyšetření na žloutenky a HIV. Nicméně bude nutné provést i další vyšetření s časovým odstupem.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: