Možnost otěhotnění

Dobrý den, chci se zeptat. Měl jsem sex s přítelkyní (18let). Já 21. Ona nemůže brát HA (dispozice k trombóze v rodině - či co...). Před stykem cca 20 minut jsem měl jedno vyvrcholení po těchto cca 20 minutách došlo k částečně nechráněnému styku,(nechráněny : k prvnímu průniku a ,,cca 2x tam a zpět" ) další pokračování styku již probíhalo s ochranou. Chci se zeptat zda je možné otěhotnět ,, ze zbytků semene" za predkožkou po těchto 20-ti minutách... :-( Dále se chci zeptat kdy po styku a s jakou přesností je možné udělat první těhotenský test ? Dál - jaká je jiná možná alternativa HA nebo i příp. postinoru když není možné toto užívat ze zdravotních důvodů.... Prosím o rychlou odpověď v případě že je možné nějakým způsobem použít Postinor nebo nějakou jinou alternativu . Děkuji Libor ( libor.kal@seznam.cz )

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Libore! Ze zbytků semene, jak to popisujete, skutečně otěhotnět možné je, ačkoli to není příliš pravděpodobné. Mimo hormonální kontracepce je řada zajímavých způsobů ochrany před otěhotněním. Vhodný je pesar, který se ale v ČR nedá sehnat. Můžete použít kondom, spermicidy, nějakou kombinaci neplodných dní, přerušované soulože a spermicidů...

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: