Možnost otěhotnění

Dobrý den, První dítě jsem měla bez problémů ve 36 letech, po roce a půl jsme se začali snažit o druhé, přestala jsem kvůli tomu kojit a normálně dostala menstruaci, ale nedařilo se otěhotnět. Po půl roce nás můj gynekolog poslal na specializované pracoviště- vybrali jsme si Gyncentrum v Ostravě, kde nám po krevních testech oznámili, že mi selhávají vaječníky, ovšem menstruace byla. FSH 40, při opakování FSH 25. Nyní ovšem od června menstruaci nemám a těhotná nejspíš nejsem. Jde o Předčasný přechod?? Jakou mám šanci ještě otěhotnět? Dá se s tím něco dělat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobré ráno, paní Leono,
hodnoty FSH nad 20 IU odpovídají předčasné menopauze. Na tuto poruchu nejsou v současné době léky. Je možné se pokusit zablokovat vaječníky antikoncepcí a po 4-5 měsících antikoncepci vysadit. Někdy vede tento postup k obnovení činnosti vaječníků natolik, že je možné s jejich stimulací dosáhnout odběru vajíček.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příčinou vysokého tlaku může být nádor
Články: Příčinou vysokého tlaku může být nádor
Existuje více důvodů ke...
16 potravin, které chrání srdce
Články: 16 potravin, které chrání srdce
Zdravý životní styl působí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x