Možnost otěhotnění po sterilizaci

Dobrý den, ráda bych věděla zda je možné otěhotnět i po podstoupení sterilizace před 5 lety. Vím, že se stávají ojediněle případy, kdy se to může stát.Nebo zda by bylo možno tento stav změnit např. operativně, nebo cestou umělého oplodnění. Mohlo by mít vliv na otěhotnění i změna životního partnera.Mám 4 děti a sterilizaci jsem podstoupila jen z toho důvodu, že jsem nechtěla užívat hormonální antikoncepci a tělísko mi nevyhovovalo, a více děti jsem v danou dobu nechtěla. Teď se ale u mě změnila životní situace a ráda bych měla ještě jedno dítě. Je mi 39 let a chci vědět zda by byla ještě šance tento stav změnit. Jinak jsem po zdravotní stránce zcela v pořádku. Nikdy jsem ani v době těhotenství ani při porodu, neměla žádné komplikace.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marto! Upřímně řečeno, podle krátkého popisu nepovažuji Vaše rozhodnutí mít další dítě za úplně šťastné. Jednak máte na matku docela vysoký věk, jednak už máte čtyři děti a také jste po sterilizaci. Sterilizace poskytuje velice spolehlivou ochranu před početím a není nijak snadno reoperovatelná. Na tohle jste měla pomyslet dříve! U Vás bude otěhotnění pravděpodobně možné pouze metodou mimotělního oplození IVF, která obnáší hormonální stimulace, odběr vajíček a zanesení zárodku do dělohy. Zvažte pro a proti, rozhodně se přikláním ke zdrženlivé varientě.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Nesouhlasím | Od: JItka | 4.3.2011 18:26
Odpověď pana doktora je
absolutně nepřijatelná. Věk
tazatelky není v žádném
případě vysoký a v dnešní
době je naprosto normální
mít ve 40 dítě. A je zcela
pochopitelné, že po změně
partnera uvažuje paní Marta
jinak!!!
reagovat
re:Nesouhlasím | Od: KATERINA | 26.2.2014 15:52
to je opravdu hnusny co pan doktor napsal ja
jsem sama po sterilizaci a mam 3 dedi a je mi 36 a
nasla jsem prima chala s kterym chci miminko
mozna jeste 2 nevim a byla jsem bohuzel
nestastne vdana a takove hnusne jednani se me i
me dotklo to je pravda ze jsem na to mela myslet
driva, ale obratila se karta a clovek treba v me
pritomnosti nasel stesti !misto aby byl rad ze
vubec nekdo v tom to state chce dedi nez aby
byli dany do popelnic nebo zabiti nebo do baby
boxu moc me to mrzi ja byla docela dost oblbnuta
svim exmanzelem a bylo mi 27let kazdy ma pravo i
pres to ze udel neco spatne!kaca
reagovat
re:re:Nesouhlasím | Od: Květa | 12.9.2014 15:38
Co je na tom hnusného? Věk 39 let už prostě je
rizikový na těhotenství. Nejvhodnější doba na dítě
je kolem 25 let pak se zvyšují všechny zdravotní
rizika jak pro dítě tak matku. A to, že je to teď
normální za to může jen modní trend - jinak to
normální tedy není, dříve bylo normální mít dítě
od 20-30 a věděli proč asi. Jinak o sterilizaci bych
uvažovala pouze pokud bych už NIKDY nechtěla
mít děti a né že se za dva roky rozmyslím, že
bych jich chtěla ještě pět :D Lékař pouze sdělil
své obavy...
reagovat
re:re:Nesouhlasím | Od: Květa | 12.9.2014 15:38
Co je na tom hnusného? Věk 39 let už prostě je
rizikový na těhotenství. Nejvhodnější doba na dítě
je kolem 25 let pak se zvyšují všechny zdravotní
rizika jak pro dítě tak matku. A to, že je to teď
normální za to může jen modní trend - jinak to
normální tedy není, dříve bylo normální mít dítě
od 20-30 a věděli proč asi. Jinak o sterilizaci bych
uvažovala pouze pokud bych už NIKDY nechtěla
mít děti a né že se za dva roky rozmyslím, že
bych jich chtěla ještě pět :D Lékař pouze sdělil
své obavy...
reagovat
re:re:Nesouhlasím | Od: Delia | 10.7.2014 19:02
No zajímalo by mne jak by lékař reagoval kdyby toto jeho kolega řekl jeho ženě ve věku 39 let :D asi by ho poslal do patřičných míst jinak mezi náma ženami ono není nic 100% jsem 10 let po sterilizaci a jsem těhotná....... Kdopak za to muže????? Nebyli to právě jeho kolegove co tvrdili že už děti mít nemohu? a mimo jine bude mi letos 40 pane doktore a s interupcí na mne nechoďte moje tělo moje volba,,,,,
reagovat
re:re:re:Nesouhlasím | Od: Petra | 13.6.2015 12:27
Naprosto svama souhlasim a chtěla bych dodat že mnohdy doktoři nedaji moc času na rozmyšleni zda chcete sterilizaci jak to bylo v mym připadě mam dvě děti a obě cisařsky řezem a u toho druheho cisaře mi až na operačnim sale dali papir ze je to sterilizace ad jim ho podepišu ja podepsala a pak mi při odchodu z nemocnice řekli co jsem vlastně podepsala :-( nějak sem to neřešila protože jsem z manželem už děti nechtěla a on vlastně nechtěl ani ty dvě natož dalši(bylo mi v te době 25let) jenže co se stalo zkratim to mam noveho manžela o 4 roky mladšiho a nema děti a i přesto že ty mé bere jako sve tak by si přal dalši tudiž chceme jit na uměle oplodněni.....takže neni vždy pravda stim že si to mate čas promyslet
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Biologická léčba míří přesně na cíl
Články: Biologická léčba míří přesně na cíl
Pacienti, kteří trpí...
Co všechno hrozí našim plicím
Články: Co všechno hrozí našim plicím
Jeden z nejhorších pocitů...
Nedovolte aftům zahájit invazi
Články: Nedovolte aftům zahájit invazi
Možná je znáte. Malé...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Proč nám cukají oči?
Články: Proč nám cukají oči?
Pod cukáním nebo svíráním...
Cigarety mladé lidi ovládnou dříve, než si závislosti sami všimnou
Výskyt rakoviny ledvin je u nás největší na světě. Proč?
Články: Výskyt rakoviny ledvin je u nás největší na světě. Proč?
Zjistěte, proč mají Češi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Hlen ve stolici: 6 nejčastějších příčin
Články: Hlen ve stolici: 6 nejčastějších příčin
Hlen je přirozenou a velmi...
Těhotenství a štítná žláza
Články: Těhotenství a štítná žláza
Štítná žláza má významný...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: