Mrsa

Dobry den, ziji dlouhodobe v zahranici a prodelala jsem nekolik infekci prudusek a zapal plic. Loni v listopadu se mi objevil absces v oblasti sacrum, ktery byl odstranen chirurgicky a prelecen antibiotiky. Letos v unoru se absces objevil znovu, vetsich rozmeru a reseno to bylo opet chirurgicky a nyni mi z nosnich vyteru diagnostikovali MRSA. Zajima me jaky by byl postup v cechach. Zde mi toti bylo receno, ze se o nic nejedna, muzu pokracovat v zamestnani, nepotrebuji zadna specialni opatreni a nepodstoupim ani lecbu. To mi dela starosti. MRSA muze byt pomerne zavazne onemocneni a nechce se mi verit, ze je neskodne tak jak mi bylo receno. Mohla bych prosim dostat nejake informace o tom, jak by mela probihat potencialni dalsi vysetreni a lecba? Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží, zda přítomná bakterie působí obtíže nebo ne. Její samotná přítomnost na nosní sliznici, pokud nezpůsobuje onemocnění, nevede k nutnosti nějak se přeléčit. Je však potřeba informovat např.stomatologa, že máte MRSU, aby při případném zákroku v dutině ústní Vás kryl antibiotiky, a pokud byste byla hospitalizovaná, tak je to také potřeba říci ošetřujícímu lékaři. Jinak pokud nebyla MRSA nalezena přímo ve výtěru z abscesu, vůbec ho nemusela způsobit. Pozn. Opakované abscesy v oblasti kříže a hýždí často trápí pacienty s cukrovkou - pokud nebyla kontrola krevního cukru, byla by vhodná (jednoduché a levné vyšetření - prostý odběr krve nalačno).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x