Mrsa

Dobrý den,moje maminka byla na vyměně drobného kloubku u prstu pravé ruky.Byla zdravá,operace proběhla 9.9.2010 za 4 dny po operaci se vyskytly problémy..teplota otok.Implantát mamince vyndali a převezli na infekční oddělení.Podávají ji atibiotika,teplota klesla otok trochu také.Lékař mamince sdělil,že má MRSA a že ho měla v těle.Mám obavu,že se maminka nakazila v nemocnici.Maminka má revmatoidní artritidu,čili imunita slabá.Jakou má šanci na plné uzdravení??

Odpověď odborníka:

Dobrý den ,Olino! MRSA je na meticilin odolný "zlatý" stafylokok, který je známý již od 60. let. Jde skutečně u nás nejčastěji o infekci získanou ve zdravotnických zařízeních. Její šance na úzdravu je ale dobrá, resp. vyléčit MRSA infekci není mimo možnosti soudobé medicíny. Jak se mamince bude dařit záleží na rozsahu infekce, stavu organismu, vůli žít apod. Při revmatoidní artritidě není ale imunita vůbec slabá, spíš naopak, tedy pokud není léčena imunosupresivy (léky na potlačení imunity).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když se řekne srdeční infarkt
Články: Když se řekne srdeční infarkt
Srdeční infarkt je běžně...
Za problémy s nadváhou se mohou skrývat nemoci
Články: Za problémy s nadváhou se mohou skrývat nemoci
Štíhlí lidé mají většinou...
Parazitární nemoci kůže (3. díl)
Články: Parazitární nemoci kůže (3. díl)
Štěnice jsou ploché...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: