Může pravidelný dlouhý spánek způsobit zdravotní problémy?

Dobrý den, zajímalo by mě, zda může pravidelný dlouhý spánek (min. 9 hodin), způsobit zdravotní problémy jako jsou: bušení srdce, bolest hlavy, příbytek na váze, únava, nevolnosti, malátnost, mdloby (nikdy však úplná ztráta vědomí), bolest žaludku a v podbřišku, návaly horka (někdy až nevysvětlitelné pocení), dlouhodobě zvýšená teplota,... Od dubna, kdy mě tyto problémy začaly trápit (již od začátku studií na střední škole, jsem byla veliký spáč - mnohdy jsem musela jít spát ihned po škole, alespoň na hodinu), jsem prodělala mnoho vyšetření, jako například EEG, EKG, sono břicha, zátěžový test, mnohokrát odběry krve, odběry moči, vyšetření u neurologa (kontrolní CT mozku podstoupím v blízké době),resekce zubu (se zuby mám problémy již od malička (zánětlivé váčky a podobně, nyní i zvýšená kazivost) a kdo kolik dalších vyšetření jsem prodělala.... Až na endokrinologii (léky neberu, lékař mi řekl, že zatím nejsou třeba..,ale v blízké budoucnosti jsem objednána na kontrolu - hodnota THS je kolísavá, někdy 5 a někdy až 5,7... Matka i bratr problémy se štítnou žlázou mají...) a nález na ORL (chronická tonsilitida) byly všechny výsledky v pořádku... Taktéž mě čekají odběry krve a další vyšetření (na respirační bakterie,potravinové alergie) na imunologii... Velice mě to již obtěžuje, dlouhou dobu jsem na neschopence, doktoři nemohou nic najít a můj stav se nijak výrazně nelepší (občas je lépe, ale občas i hůře)... Prosím Vás o radu... Mnohokrát děkuji...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, domnívám se, že pravidelný kvalitní spánek nemůže způsobit Vámi popsané potíže. Některé z potíží, které udáváte /příbytek na váze, únava/ se vyskytují u hypotyreózy /snížené funkce štítné žlázy/, ke které máte tendenci /podle TSH/. Dlouhodobě zvýšená teplota a pocení jsou indikací také k plicnímu vyšetření, měl by Vám být proveden RTG hrudníku. Pocení pozorujete ve dne nebo v noci? Nemáte i kašel, dušnost?? Věřím, že doplněním dalších vyšetření /která jsou u Vás naplánována/ se podaří najít a odstranit příčinu Vašich potíží. Hodně štěstí.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x