Může se po pohlavním styku brát preventivně nitrofurantoin?

Dobrý den, je mi 21 let a poprvé jsem se setkala se zánětem močové trubice. Dostala jsem od paní doktorky na 10 dní Nitrofurantoin (užívám 3x denně 1 tabletu). Pročetla jsem ale pár diskuzí na internetu, kde si sexuálně aktivní ženy stěžovaly, že se jim (i přes dobrou hygienu, kondom a vymočení po styku) zánět močového měchýře vrací. Dostala jsem z toho strach, a proto bych se Vás ráda zeptala, jestli myslíte, že jako prevence postačí hygiena, kondom a vymočení po sexu, nebo jestli se popřípadě dá po sexu vzít preventivně jedna tabletka Nitrofurantoinu (popřípadě jestli je to vhodné jako dlouhodobé řešení). Neumím si představit, že bych tyhle bolesti měla mít častěji. Moc děkuji za Váš čas. EN

Odpověď odborníka:

Užívat Nitrofurantoin preventivně rozhodně není vhodné, nadělala by jste více škody než užitku, postačí důkladná hygiena a kondom. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: