Mykóza na žaludu?

Vážená paní doktorko, před několika týdny mě začal svědět žalud a objevovaly se červené fleky a trochu žlutého výtoku. Dočetl jsem se, že by se mohlo jednat o kvasinkovou infekci. Koupil jsem si Canesten, který jsem občas nanesl na žalud, ale musím přiznat, že jsem nikdy tento přípravek nepoužíval pravidelně, tj. jen vždy, když se dostavilo svědění či zarudlý žalud, např. dva dny užívání (jednou až dvakrát denně). Situace se mi dodnes vrací, zejména po masturbaci, občas "jen tak". Tento týden se objevily takové bílé pupínky, červený žalud již není nyní (je možné, že je to příznak Canestenu?). Situace NEbyla nikdy doprovázena pálením při močení, častým močením ani žádnými dalšími příznaky, zkrátka kromě tohoto vše v pořádku. Chci se zeptat, jestli je možné, že: - se jedná o kvasinkovou infekci, která ale nebyla nikdy vyléčena z důvodu nepravidelného používání Canestenu (i když mám pocit, že se "problémy objevují méně častěji" - může být Canesten neúčinný (jaký jiný přípravek byste mi pak doporučila) - se může jednat o něco závažnějšího, i když pohlavní styk jsem měl naposledy dlouho před prvním projevem, od té doby pouze jednou orální sex Velmi děkuji za Vaši reakci, samozřejmě zajdu k doktorovi, pokud je to třeba, ale nechci otravovat, pokud se jedná o nějakou drobnost.

Odpověď odborníka:

Může jít o kvasinkovou či kombinovanou ( s bakteriemi) infekci, Canesten by měl být v pořádku, ale je nutné ho používat 2xdenně po dobu cca 14 dní. Pokud se používá nepravidelně, není účinný a navíc hrozí, že při opětném použití se dále jeho účinnost bude snižovat. Popisujete i výtok - v tomto případě by bylo vhodné provést klasické venerologické odběry k vyloučení další infekce ( např. chlamydie apod.).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Při léčbě rakoviny prostaty hraje pohyb zásadní roli
Články: Při léčbě rakoviny prostaty hraje pohyb zásadní roli
Pánové by měli být aktivní...
Urologické vyšetření
Články: Urologické vyšetření
Urologie je lékařský obor...
Sportujete? Měli byste znát svoji ideální tepovou frekvenci
Články: Sportujete? Měli byste znát svoji ideální tepovou frekvenci
Většina lidí provozujících...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Gastroskopie
Články: Gastroskopie
Gastroskopie nebo jinak...
Vaginální výtok: poznáte, co je normální, a co už ne?
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: