Mykoza nebo močový měchýř

Dobrý den. Měla bych dotaz. asi před dvěma měsíci jsem byla u gynekologa, protože mě tam dole pálilo a řezalo, ten mi řekl, že je to mykoza a dal mi zaváděcí tablety. Vše bylo ok, ale pak jsem měla týden před menstruací a začalo to zas(pálení, ale až tak 2-3 min po vymočení) tak jsem šla k obvodnímu lékaři, ten mi zjistil bílkovinu v moči, takže zánět a dal mi ANT na 10 dní -Ciprox (nevím přesně), bylo to celkem v klidu, ale pak jsme jeli na dovolenou, docela jsem tam chodili atd. a já se zřejmě více zpotila a přeseděla a začalo to zas. Zašla jsem tedy po tom ke GY a ten mi dal prášky na den (dva ráno, dva večer) s tím, že by zánět mohl být vevnitř. Prášky moc nepomohly, tak jsem šla opět k obvodnímu a ten mi zas našel bílkovinu v moči. Mimochodem mám zas týden před menstruací. Tak mi dal Biseptol. Je to trochu lepší, ale ráno mívám opět po močení slabé pálení, přes den však ne (moč nemám nějak zvláštně zbarvenou, ani nezapáchá). Chodím více na záchod, ale to tím, že opravdu poctivě piju tak ty 3 litry. Ale to pálení je opravdu nepříjemné a nemá ho jen ranním močení ,ale třeba i přes den, kdy více sedím, nebo se zpotím. Chtěla bych znát Váš názor na to, jestli se jedná spíše o tu mykozu nebo zánět spodku(nevím zda při zánětu spodku je také bílkovina moči), nebo o ten močový měchýř.Četla jsem, že to může být spojeno i s imunitou - mám v poslední době hodně stresu. Děkuji za Váš názor

Odpověď odborníka:

Může se jednat jak o zánět pochvy tak i močových cest,močové a pohlavní cesty jsou vedle sebe a tak často bývají postiženy oba systémy

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: