Náchylnost ke kýle

Po fotbalu se synkem mě začal pobolívat podbřišek, lékař prohmatáním diagnostikoval nebezpečí kýly - zatím ji nemám. Jinak jsem "břišně" v pořádku. Fotbal s juniorem nezakázal, neboť rozumně usoudil, že když mi ho zakáže, kýlu si udělám jinak:). Doporučil vitamin E. Je prosím možné ještě něco v tomto stadiu dělat jako "pozdní prevenci" (vhodné cvičení apod.)? Bolest není velká, zásadně mě neomezuje. Věk 52, výška 196, hmotnost 102 kg. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, problém může být způsoben tzv. měkkým tříslem, který skutečně může předcházet vzniku kýly. Vzhledem k tomu, že kýla vzniká v místě přirozeného oslabení břišní stěny, není možné toto místo posílit žádným cvičením. Bolest ale může být způsobena drobným svalovým poraněním, které vzniklo při sportu, nebo "natažením" svalového úponu. Pokud by se jednalo o tento případ, krátkodobé vynechání tréninku a běžné léky proti bolesti by měly ulevit

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: