Nadměrný úbytek váhy

Dobrý den pane doktore, ráda bych se touto cestou zeptala na problém svojí váhy. Dne 9. 8. 2012 jsem podstoupila operační zákrok plastiky křížového vazu kolene a od této operace trpím rychlým a v současnosti již celkem velkým úbytkem váhy a dalšími příznaky. Je mi 31 let, mimo dále uvedených příznaků netrpím žádnou nemocí, neužívám trvale léky a mám sedavé kancelářské zaměstnání. Moje aktuální váha je při výšce 163cm 49kg a stále klesá. Chuť k jídlu mám normální a stravuji se pravidelně minimálně 3x - 4x denně běžnou pestrou stravou (česká kuchyně, sladké pečivo, ovoce, maso, atd.). Mimo jídla do svého jídelníčku zařazuji také 1x - 2x denně nutriční nápoje Cubitan od výrobce Nutricia. Na váze však nepřibírám a mimo tohoto problému trpím od operace také nespavostí, bolestmi svalů a úbytkem svalové hmoty, silnou únavou (nejsem schopna ani lehčí fyzické aktivity jako je procházková chůze apod. kdy se po cca 1 hodině cítím velmi unavená, bolí mě svaly, mám chuť si pouze lehnout, atd.), dělá mi problém soustředění, mám nezdravou bledou barvu a celkově mi hodně chybí energie. Můžete mi prosím poradit co dělat?? Nebo zda se dokonce může jednat o nějakou nemoc?? Předem mnohokrát děkuji. Markéta

Odpověď odborníka:

Vážená paní Markéto, obecné příznaky Vámi uvedené nejsou specifické pro určité onemocnění, avšak mohou být předzvěstí závažné nemoci. Doporučuji Vám vyhledat ambulanci pro poruchy výživy a podstoupit příslušná klinická, laboratorní a zobrazovací vyšetření k upřesnění příčiny Vašich obtíží. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: