Náhlá změna antikoncepce

Dobrý den, 4 roky jsem brala antikoncepci Minerva a byla jsem s ní naprosto spokojená, dokonce mi byla doporučována i kožní lékařkou, protože trpím na atopický ekzém, extrémně suchou a do krve praskající pokožku, alergie mimo jiné na veškeré parfemace, naproti tomu jsem měla vrozené dispozice k těžkému akné. Minervu jsem brala od 16 let, nyní je mi 20, cyklus mám naprosto pravidelný, krvácení přichází ve stejný den, akné téměř vymizelo, ekzémy se projevují daleko mírněji. Dnes jsem si šla pro další předpis na antikoncepci, ale zdravotní sestra mě zaskočila slovy, že už mi ji nesmí předepsat, protože už se nevyrábí nebo co. Předepsala mi Katyu a já si vůbec nejsem jistá, zda je pro mě vhodná, zda se mi pleť a pokožka nezhorší, zda mi v důsledku ekzémů, které se mi utvářely i v hlavě, nezačnou masivně vypadávat vlasy. Chtěla bych poradit, jestli je pro mě Katya ta pravá, nebo bych měla užívat něco jiného.¨ Děkuji za Vaši odpověď!

Odpověď odborníka:

Katya je kvalitní antikoncepce,ale změnu bych rozhodně neprohovořoval se sestrou,ale s vaším lékařem. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: