Nákaza neštovicemi v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 31tt těhotenství, můj 1,5 roční syn právě prodělává neštovice. Já osobně jsem je v dětství prodělala, po krevních testech, na kterých jsem byla před 4 týdny mi bylo zjištěno, že protilátky mám, ale je jich málo. Mám se obávat, že bych virus neštovic mohla dostat znova? Bojím se, protože své první dítě jsem rodila předčasně v 36tt, podle doktora bych mohla předčasně rodit i nyní. Pozn. jsem v částečné izolaci, ale v počátcích propukání neštovic jsem se synem byla nepřetržitě. Mockrát děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nelze vyloučit, že byste se mohla opět nakazit. Raději pokud možno setrvejte v izolaci, dokud bude mít syn vlhké projevy onemocnění (vlhké vyrážky).

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x