Nákaza virem hpv

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na věc, která může vypadat třeba jasně, ale já jsem se na ni zatím nikde nedohledala přímou odpověď. Mám stélého partnera již 2 roky, pro oba z nás se jednalo o první pohlavní styk, nikoho jiného jsme ani jeden ani druhý před i během vztahu neměli(ani pohlavní styk ani jiný kontakt s "genitálním okolím"). Je možnost, a jak velké, že by jsme onemocněli HPV virem nebo já rakovinou děložního čípku? Nebo je přenos jen pohlavním stykem s již nakaženou osobou? Děkuji moc za opdověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v naprosto výjimečných případech lze HPV přenést třeba přes vlhký ručník, do kterého se nakažená osoba právě utřela, nebo přes potřísněný povrch (záchodové prkénko?). Takže - taková nákaza je možná, ale poněkud nepravděpodobná.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: