Nákaza virem hiv, rychlost detekce protilátek

Chci se zeptat, dost jsem nasel na internetu a v poradnach, ze nakaza virem hiv se da v prumeru prokazat do 2 mesicu od nakazy. Tak se chci zeptat jestli tedy, kdyz vyjde test negativne po tech 2 mesicich jestli muze tedy byt jeste za dalsi skoro 4 tydny pozitivni?? Kdyz se tedy udava, ze ten vysledek je 90% a pry rozdil mezi 2 a 3 mesici, ze je asi 1% pry jenom. Je to tak??

Odpověď odborníka:

Hezký den Jaroslave, podle mých dostupných informací je 100% diagnostika průkazu HIV infekce v těle až 3 měsíce po možné nákaze, až tehdy se prokazatelně vytvoří protilátky, byl - li člověk nakažen. Čili chcete-li mít jistotu, dojděte na test ještě jednou po těch 3 měsících od možné nákazy, je možné, že skutečně někdo má negativní test po 2 měsících od nákazy, protože se protilátky nestačily ještě vytvořit a naopak po 3 měsících ho bude mít pozitivní. S pozdravem a přáním negativity testu, Kristýna Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: