Nakažlivost planých neštovic u dospělých

Dobrý den, dcera má neštovice od středy, babička se bojí přijít na návštěvu, že někde slyšela, že může dostat pásový opar, i když už neštovice v dětství prodělala. Na návštěvu by měla přijít další středu tzn. po týdnu. Jaká je pravděpodobnost, že ji něco takového potká? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud babička v dětství neštovice prodělala, může přijít na návštěvu a nákazy se neobávat. Neštovice a pásový opar skutečně způsobuje stejný virus. Ten se ale po prodělání neštovic usadí v těle a při nějakém oslabení organismu se může aktivovat a objeví se pásový opar. S novou nákazou tato infekce nesouvisí. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: