Nález myomu v děloze, doporučeno odstranění, popřípadě i dělohu a vaječníky

Vedu stále normální sex. život 1krát týdně - co obnáší odstranění orgánů co se týče sexu? Nechci být hloupá vůči partnerovi, co mě čeká, asi používání lubrikantu, ale dál.. navíc se chci zeptat - myom o velikosti 3 krát 2a půl cm. Chtějí odstranit a potom dělohu, popřípadě vaječníky. Když na to přistoupím, proč naráz neodstraní dělohu a s myomem proč čekat 14dní..a když nechám vaječníky, vyhnu se návalům ....na zákrok mám jít 15.3. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud bude odstraněna jen děloha, tak se nic dramatického dít nebude, můžete mít větší sklon k poklesu pánevních orgánů a inkontinenci. Při odstranění vaječníků nastává stav identický po menopauze, tzn. nedostatek estrogenů, které je však možné substituovat ve formě hormonální léčby. Suchost sliznic, návaly a snížení libida nastat může. Nicméně odstraněním vaječníků se vyhnete ev. pozdějším nádorovým změnám těchto orgánů. Proč se nedělá operace v jedné době, nevím.

 
Líbí se vám odpověď?
+11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x