Nateklé stydké pysky

Dobrý den, již několik dní mám nateklé stydké pysky a strašně svědí, jsem v 5 měsíci těhotenství a můj kožní lékař mi napsal mastičky imazol a poté baktroban, ale ty nezabraly, můj gynekolog mi napsal mastičky klotrymazol a fungicidin a zjistil plíseň, tu jsme úspěšně vyléčili, ale svědění přetrvává dále, připadá mi že můj gynekolog už si neví rady a já začínám být také dost bezradná, nemůžu pořádně spát a je to nepříjemné i přes den, moc děkuji za odpověď Michala

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud svědění přetrvává i po vyléčení mykozy, je důležité vyloučit případnou alergii, např. na prací prášek. Vynechejte také mýdla na intimní partie, nenoste syntetické prádlo, pouze bavlněné. Pokud je kůže vysušená a podrážděná, promazávejte jí ochrannou nedráždivou mastí. Je možné i použití antihistaminik. Pokud nepomohou tato opatření, je potřeba dále dovyšetřit. Svěděním vulvy se mohou projevovat i další onemocnění.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: