Názor na vibrační plošinu na cvičení

Dobry den. Chtěla bych se zeptat na Váš názor na vibrační plošiny powerplate. Všichni je vychvalují, ale ráda bych věděla názor lékaře. Zda tato cvičební pomůcka nezatěžuje klouby, nebo jiným způsobem neubližuje tělu. Ja mám od mala skoliozu tak nevím zda je toto cvičení vhodné Dekuji Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, powerPlate neznám a zkušenost s ní nemám. z toho , co se o ní píše na webu lze usoudit , že jde o další z řady "revolučních a zázračných přístrojů ". Nevím, co máte přesně s plošinou v plánu a proč o ní uvažujete . Zatím nikdo nestvořil lepší přístroj než je přirozený lidský pohyb ve vertikále ( chůze, běh ) . Těchto aktivit máme nedostatek a žádný přístroj je nenahradí. Já osobně svým pacientům vibrační plošiny nedoporučuji . Ale je možné , že vás leckdo bude přesvědčovat o opaku.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: