Názor na liečbu

Dobry den prosim vas chcel by som sa spýtať v pondelok mam ist na 17 r vyšetrenie a doma som zatajil anginu vcera teda pondelok 21.12 som bol na pohotovosti a dali mi dalacin 300 mg a ja si este davam stopangin mam to asi od štvrtku ale intenzívne to začalo byt az vcera ten stopangin som ale dával od štvrtku. Vcera som dal prec strasne vela hnisu a uz je to v takomto stave . Mam brat 3 x denne tabletku toho dalacinu každých 8 h a vytieram ten hnis no trosku ako keby trcalo asi 1 mm tam proste nieco vyselo a odtrhol som to a začala tiecť krv z niektorých časti aj z kade som povytieral ten hnis ked som skúšal ci tam nahodou nezostalo a vysla uz krv . Otázka znie myslite ze viem to dat do pondelku dokopy aby si lekárka všimla len mierne podráždene hrdlo ? Dakujem moc ... A este dotaz kolko by som sa mal vyvarovať bozkom. A mam to skúšať vytieram dalej alebo nechat to len na tie ATB a stopangin. Dakujem moc este raz Prikladam fotku a video

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Darku. Musím říci, že Váš dotaz nechápu. Z pohotovosti Vám jistě bylo doporučeno jít časně na kontrolu k Vašemu praktickému lékaři, takže se vlastně hodí, že jste byl již domluven na prohlídku. Nevím, proč považujete za nutné angínu zatajovat a to i před ošetřující praktickou lékařkou - !? Ohledně léčby - Dalacin je možným lékem volby u angíny (i když jistě není lékem první volby - máte alergii na penicilin?), stírat hnis či cokoliv jiného z mandlí není třeba a infekčnost (jedná-li se o bakteriální, obvykle streptokokovou infekci) mizí velmi rychle po nasazení antibiotik).

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: