Nechráněný sex?

Minulý týden jsem si zapomněla o víkend vzít antikoncepci ( Lindinette 20) píšou tam, že když zapomenu a vezmu si pilulku až po 12 hodinách tak se zvyšuje riziko otěhotnění, ale pilulku jsem si vzala hned jak jsem si to uvědomila, zkrátka podle návodu v příbalovém létáčku... Ale včera jsem zapomněla znovu, beru ji v 9 večer .... Na tu jsem ale zapomněla, A dnes jsem měla s přítelem pohlavní styk, a že jsem si prášek nevzala jsem si uvědomila až dnes ve 14hod.. prezervativ nepoužíváme, jsem alergická na latex... Proto jsem vždy spoléhala na antikoncepci.. Chtěla jsem se zeptat, je hodně vysoká šance, že otěhotním, když jsem takhle zapomněla? Děkuji předem :/

Odpověď odborníka:

Paní Katko, pravděpod. grav. je minimální, velmi záleží, v které fázi cyklu jste tbl zapomněla/resp. kterou tbl v pořad/í- největší nebezpeční grav. hrozí uprostřed cyklu, ale hladina hormonů z tbl má určitou latenci a riziko je minimál. Vzhledem k Vašemu zapomínání zvažte jinou formu aplikace- Evra- kožní, neb Nuvaring ¨kroužek. OC- nesmíte zapomínat- hlavně při cestování

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: