Nechraneny sex den pred miniinterupci

Dobrý den, dnes jsem zahledla, ze by nemel byt nechranenny sex den pred miniinterupci, rada bych tedy vedela, jake jsou rizika a proc se to vlastne nesmi? Jsem dva dny po miniinterupci a ted mi to dela docela starost. Dekuji

Odpověď odborníka:

Předpokládám, že myslíte nadvarlata, takovou čepičku nad varletem, kterou sperma prochází na cestě z varlete ven- dál pokračuje do chámovodu. Je to vlastně do klubíčka stočený kanálek, spermie v něm dozrávají, aby byly schopny oplodnění. Pokud je ale jedno varle nebo nadvarle výrazně odlišné od druhého, bylo by dobré navštívit urologa, příkladem budiž cyklista Armstrong! Zejména, pokud v poslední době narostlo a dříve tomu tak nebylo, dříve byl rozdíl jen nepatrný. Pokud myslíte sperma a jeho kvalitu, liší se podle doby sexuální abstinence, podle momentálních hladin testosteronu (mužský sexuální hormon, mužský sexagen), někdy je spíše vodnaté a mléčně zakalené, jindy hrudkovité. Někdy je ho více, někdy méně, jsou muži s enormnám množstvím spermatu, resp. ejakulátu - a muži s množstvím menším....důležitý je počet spermií, jejich tvar a jejich pohyblivost, to rozhoduje o schopnosti oplodnit ženu. S výhradou rostoucího útvaru v šourku, který nakonec vede k tomu, že jedno varle neb nadvarle větší, tedy pokud tomu tak nebylo odjakživa, se o nemoc nejedná. Přesto: navštivte urologa. Vyšetří Váš šourek a Vaši prostatu, nejspíš odebere moč a udělá i ultrazvukové vyšetření šourku, případně prostaty i penisu. Co prohlíží váš pediatr v patnácti letech opravdu, to opravdu nevím. Varlata a nadvarlata by prohlížet měl, pokud on nedělá, je to špatný lékař. Mělo by být možné s ním o samotě mluvit o Vašich problémech a o vašich pochybnostech. Dr. Borovanský P.S.Váš penis, varlata i nadvarlata, Váš genitál vám má sloužit především k potěšení a příjemným pocitům, nikoli ke stressu. drb P.P.S. Už sem Vám ale na tuhle otázku odpovídal, zřejmě máte kolem svého pohlaví a sexu a spoustu pochybností a nejistot, obraťte se na psychologa. drb

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Měříte si tep? Máte tak šanci odhalit život ohrožující nemoci
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
Články: Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
V každém organismu probíhá...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: