Necitlivost lýtka

Dobrý den, mému muži je 30 let, je to kuřák a je řidič z povolání, prakticky celý den v autě.Nyní si všiml na vniřní straně pravého lýtka jakési necitlivosti.Jedná se pouze o část nikoli o celou stranu lýtka.Popisuje to jako stav, kdy dostanete injekci u zubaře a poté si přejedete po tváři.Nemůže se jednat o něco vážného, třeba počínající als?Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pravděpodobně se bude jednat o postižení kožního periferního nervu / v této oblasti by měl být nervus saphenus/ , s největší pravděpodobnosti se o ALS nejedná, toto onemocnění postihuje hybnost ne čití. V případě přetrvávání potíží je vhodné doplnění EMG vyšetření Pěkný den

MUDr. Radim Chutný
MUDr. Radim Chutný

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie Oramus s.r.o. Ostrava

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: