Necitlivost při sexu

Dobrý den, četla jsem zde u jednoho příspěvku, na který jste odpovídal, že pokud necitlivost přijde pozvolna nebo náhle, jde o poruchu. Myslím, že právě takovou poruchu mám. Mám stálého partnera (3 roky) , všechny sexuální zážitky jsem zažila poprvé s ním, myslím,že je velmi dobrý, vzrušuje mě a opravdu se snaží. Zpočátku nebyl žádný problém, všechny sexuální aktivity jsem cítila dobře a neměla jsem problém s orgasmem. Zhruba po roce (možná dříve) se to pozvolna změnilo, nejprve jsem měla období, kdy jsem nemohla dosáhnout orgasmu a při sexu jsem necítila žádné příjemné (ale ani nepříjemné) pocity, to na chvíli přešlo,ale opět se to vrátilo a už to tak zůstalo, trvá to témeř 2 roky a já při sexu necítím zdaleka to,co dřív, spíš nic.Dráždění klitorisu je mi také příjemné o dost méně, ale někdy jsem schopná orgasmu dosáhnout. HA jsem vysadila,nyní mám nehormonální tělísko, beru antidepresiva,ale paní doktorka mi cíleně kvůli sexuálním problémům změnila medikaci (prosulpin,cypralex), gynekologické prohlídky v pořádku (ale nebyla jsem vyšetřená kvůli necitlivosti). Od mala trpím psychosomatickými problémy, měla bych to řešit psychoterapií? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cílené gynekologické vyšetření by mělo odhalit možnou tělesnou poruchu. Pokud se nic zjevného nenajde, tak byste to měla řešit úpravou užívaných léků eventuálně psychoterapií

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Biologická léčba – další možnost, jak léčit revmatoidní artritidu
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
I s artrózou můžete vyšívat
Články: I s artrózou můžete vyšívat
Přinášíme několik tipů, jak...
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Biologická léčba u revmatoidní artritidy: otázky a odpovědi
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření žil
Články: Vyšetření žil
Onemocnění žil je velmi...
Záněty močových cest trápí mnohem častěji ženy
Články: Záněty močových cest trápí mnohem častěji ženy
Zánět močových cest je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: