Nespavost

Dobrý den.Po umrtí tatínka,jsem brala antidepresiva.Nyní trpím nespavostí.Občas beru Prothazin po kterém dobře spím.Chtěla bych se zeptat,jestli tento lék není návykový Děkuji Opletalová

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Prothazin je používán jako tlumivý prostředek ,například ke ztišení rušivého kašle, zmírnění svědivých dermatoz. Náleží do skupiny neuroleptik. Návyk ve smyslu vývoje tolerance, která má za následek nutnost zvyšovat dávku k dosažení efektu, není pozorován. Některá protiúzkostná antidepresíva mají vynikající efekt na spánkové poruchy- například trazodon /Trittico/, mirtazapin /Mirzaten/.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x