Neuroborelioza

Dobry den pani doktorko, pred mesicem mi byla diagnostikovana neuroborelioza a dnes potrvrzena na zaklade lumbarni punkce. Dostala jsem antibiotika na 21 dni vnitrozilne Ceftriaxone 2 g. Zitra dostanu posledni kapacku a mam strach co bude dal. Muzete mi prosim rict, jake je sance, ze budu v poradku? Mam bolesti hlavy, krku, svalu, kloubu, poskozeny ulnarni nerv v leve ruce, vertigo, tinnitus a plno visualnich problemu (visualni snih, afterimages, cary za vecma a lidma, ktere se hybou, blikani v ocich, bolesti oci, citlivost na denni svetlo ..) Momentalne ziji v Anglii, kde jsem taky lecena. Pan doktor mi dnes rekl, ze po lecbe uz zadna dalsi lecba nebude, tak mam strach. Mockrat dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je potřeba dát tělu delší regenerační dobu, hodně odpočívat, nemít žádné rušivé vlivy s ohledem na CNS /ani dívat se na televizi, ani telefonování/ , dostatečně odpočívat a být naladěn pozitivně. Velká šance tu je. Pokud byste měla jakékoliv pochybnosti, nebylo by od věci, vrátit se do česka (aspon na přchodnou dobu) a nechat si tady svůj stav skontrolovat - tzv second opinion. Přece jen, přes všechny kritiky, je zdejší zdravotnicvtí na vysoké úrovni a pacient dostane to, co má, čímž nechci naznait, že by vaše zahraniční léčba nebyla optimální. Byla byste ale klidnější a měla srovnání. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x