Neuroborelioza pred otehotnenim

Dobrý den, byla mi zjištěna neuroborelioza. Příští týden nastupuji na 14 na antibiotika do žíly. Chtěla bych se zeptat po jak dlouhé době se mohu s přítelem pokoušet o miminko? Je možné antikoncepci vysadit již po dobrání blistru? Ještě mám cca přes týden. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Otěhotnět můžete prakticky hned. Na léčbu neuroboreliózy se používají zpravidla penicilinová nebo cefalosporinová antibiotika, která lze užívat i při těhotenství.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: