Nevěra, touhy...

Dobrý den, včera se mi stala taková věc ohledně vztahu. Mám přítele, se kterým jsme ve vztahu. Ten odjel na týden do zahraničí. Před tím, než jsme šli do vztahu žil hojným sexuálním životem a fantaziemi s různými milenci. Až teď se mnou šel do vztahu. Jde o to, jak se říká, důvěřuj ale prověřuj... Začal jsem mu psát smsky z cizího čísla, že se ozval jeho nějaký bývalý milenec, přítel se chytnul a začal vypisovat hodně takové vzrušivé, sprosté věci, které ho vlastně vzrušují a rád by zrealizoval, tedy neměl problém mě i přesto všechno podvézt a uletět si s ,,daným člověkem" (tedy mnou ale za vystupování jednoho z jaho milenců). Poté, jak to došlo do stádia, kdy vyloženě souhlasil stylem: Potřebuji to tvrdě a podobné řeči a jestli nemá ještě kamaráda aktiva, mě utvrdilo v tom, že by neměl problém uletět. Poté jsem řekl, že s takovým člověkem žít nechci a začal se vymlouvat že to byla jen sranda, že věděl, že to jsem já, přitom nevěděl. Měl jsem důvěryhodné zdroje a to: psal jsem z cizího čísla, z mailu poslal fotku kterou chtěl a celkově měl informace z dřívější minulosti... Vím, že to zní sobecky, ale jak vidíte, prověřil jsem a ukázalo se, že jsem měl důvod... Chci se jen zeptat, mě to tak hrozně poznamenalo, že o něj přijít nechci, ale ty řeči, které psal ve zprávách mě utvrzují v tom, že to vyloženě chtěl a já teď nevím, jak to dostat z hlavy a odpustit mu tím, že mu dám šanci. Šanci jsem mu dal, ale v hlavně mám stále myšlenky na ty šílené zprávy a jeho touhy s někým jiným, pak mám tedy pocit, že mu tím pádem chybí ten jeho starý život, přitom říká, že lásku hledal celý život... a že si hůře zvyká na vztah... Nevím, jak to popsat, prostě jsem zmaten, konverzaci mám stále před očima, jeho touhy a řeči mě stále směřují tam, že vlastně když bude se mnou, což byl i teď, neměl problém navázat další kontakt a úlet... Chci se tedy zeptat, jak mu odpustit, jak to pustit z hlavy a opět mu důvěřovat? Říkal, že o mě přijít nechce, co mi tedy poradíte? Samozřejmě až dojede, si promluvíme, ale já jsem v situaci, kdy nevím, zda to už bude takové, jako dřív. Zda ty smsky, co psal a ty jeho touhy nebude chtít stále realizovat, či jestli mu to chybí se mnou nebo obecně takové věci v sexu, nebo co mám dělat? Je to hrozně složitá situace a opravdu nevím, jak více to popsat. Myslíte, že po tomto zjištění a jeho prozrazení to bude jiné? Jak si máme promluvit a jak mám zjistit jeho priority a celkově to, zda to, co má se mnou, mu stačí? Jinak by takové smsky nepsal a prý ho to hrozně mrzí... Díky - mě je 21, mu 36.

Odpověď odborníka:

Zkuste zadat ve vyhledavači zdravotnické noviny, psychiatrie, článek se jmenuje: Odvaha a vytrvalost v práci s nevděčnými a obtížnými pacienty. Je ti můj článek a obsahuje mou zkušenost s pacientem, gay-em, v podobné situaci. Především by Vás měl asi dobývat a ujistit Váš partner, on "neprošel prověrkou," on si s Vámi vyměňoval erotické řeči a fotografie, nevěda o tom, že jste to Vy. "Důkazní břemeno lásky" není na Vaší straně, stačí, že s ním jste ochoten dál jít společnou životní cestou, je na něm, aby dal jasně najevo, jak to má. Pochybnost byla Vaše a byla o jeho posici, přístupu ke vztahu, jeho věrnosti nebo nevěrám. Na druhou stranu bych uvažoval o sexuálních fantasiích, nedávno jsem četl docela zajímavý text o tom, že některé sexuální fantasie je nejlépe prožívat v soukromí a netížit jimi partnera, ve fantasii, s pornografií nebo erotickou literaturou. Možná jsou pro něj jeho fantasie o poněkud násilnickém sexu ("tvrdě") a sexu ve třech ("ještě kamaráda aktiva") něco, co by ve skutečnosti nerealisoval, to nevíme ani jeden. Jinak ovšem je dobré o sexu, erotickém sbližování, pronikání, dotecích komunikovat v páru tak, aby byli oba partneři spokojení. Spokojenost v sexu neznamená, že realizujete všechny sexuální fantasie, které máte, ale že je Vám dobře a užíváte si doteků svých těl a něčeho jako "spojení duší." Samozřejmě, pro Vás je nevěra, i nedokonaná, zraňující, cítíte zřejmě nejistotu a zpochybnění svých kvalit. On si možná dokazuje, že je ještě žádoucí. To nevím. V současné době bych s takovým člověkem já osobně nebyl, ale ještě před dvěma roky bych takovému člověku odpustil, kdyby o mě stál a d(áv)al to jasně najevo. je to poněkud více osobní, než je v podobném případě zvykem, tedy v těchto rubrikách nebo v našich ordinacích, ale i Vy jste přišel otevřeně s docela velkým a hluboko zasahujícím problémem. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: