Nežádoucí účinek

Dobrý den, chci se zeptat. Pro nepravidelnou stolici a velké nadýmání a plynoatost mi byl předepsán Meteospasmyl. Ale už 3. den užívání 3x denně jsem musela sama přestat, protože mě trápil častý průjem s velkými bolestmi břicha a křečmi. Jiné léky neužívám. V nežádoucích účincích však nic takového není. Je to tedy způsobené těmito léky nebo to může mít jinou příčinu? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Andreo, při nadýmání je třeba nejprve upravit stravu - vyhnout se potravinám, které přímo tvoří plyn ve střevech. Meteospasmyl je jen lék, který pomáhá lepšímu vyprázdnění a postupně i působí proti křečím. Tvorbě plynu ale nezabrání. Podle jeho účinků by rozhodně neměl způsobovat ani průjem ani křeče, přikláněla bych se spíše k jiné příčině - strava nebo funkční poruchy střeva.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: