Nežádoucí účinky

Dobrý den,mám vysoký cholesterol, nyní užívám tulip, předtím rosumop, u obou přípravků jsem měla svalové potíže, křeče, bolest na hrudi.Rod.anamnéza-svalová atrofie. Nadváhou netrpím, jsem nekuřák, stravuji se střídmě, přesto jsou hodnoty stále vysoké 8-9.Jsem po operaci žlučníku,užívám pangrol 20 000.Poradíte vhodnou léčbu či vyšetření ? Děkuji za odpověď Jaké

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měla byste podstoupit genetické vyšetření na podezření na nějakou lipidovou nerovnováhu (familiární hypercholesterolemie), příp. tu svalovou atrofii - klidně to mohou být i kombinace genetické vady. Odborník, který rozhodně, jak Vás léčit, by měl být pak nějaký gastroenterolog. případně odborník na metabolické choroby )většinou při fakultních nemocnicích)

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: