Nimesil

Dobrý den, dostala jsem od lékařky Nimesil na bolestivou blokaci zad. Jelikož i přesto vykonávám fyzicky náročnou práci, užívám tento lék častěji, a to 4krát denně. Kromě malátnosti pociťuji i velkou úlevu po jeho požití. Takto ho užívám už asi týden. Chtěla bych se tedy zeptat, jestli si mohu tímto vážněji poškodit zdraví nebo jestli příbalový letáček s výčtem mnoha nežádoucích účinků je třeba brát s nadsázkou? Mnoha známým tento lék třeba vůbec nepomáhá a moje "lačnění po další dávce" berou jako pouhou sugesci. Je tento lék tedy opravdu účinný? Děkuji

Odpověď odborníka:

Tento lék při pravidelném dlouhodobém užívání může vást ke vzniku krvácení do zažívacího traktu, poškození jater a ledvin . Takže bych doporučovala řešit vaše obtíže i jinak (rehabilitace) a lék používat jen ke zvládnutí akutních stavů.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
NImesil | Od: Chrisstinne | 6.3.2011 12:01
Já nimesil používám také
jako jeden z mála léku mi
pomohl na velkou bolest
páteře po operaci beru ho
5x denně a začínám mít
problémy se závislostí na
něm .. proto bych vám
doporučila aby ste to skusila
omezit.. a zkusila třeba
Ibalgin nebo brufen nebo at
vám lékařka skusí dát
obstřiky páteře... a také tu
rehabilitace masáže
opravdu je tohle to
nejkrajněší řešení nimesil a
talvosilen tj dejme tomu to
akutní řešení
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: