Nízká váha u dcery

dobrý vecer, paní doktorko mám prosbu. dcerka narozena po terminu, 50 cm a 2520g. od mala drobnejsi, vzdy pod krivkou vajoveho prirustku. ted mela ve 3 letech vahu 12,6 kg. je to velmi živí a akční človíček, takze přes prazdniny shodila 100g. ted je bohuzel 7 den po viroze, dvou dnech horecek. dnes jsem zjistila, ze ma dalsich 200 g dole. problemy s jidlem mame od mala, bohuzel dcerka denne ji i hodinu apul, rekla bych, ze je to pro nas narocne oboustranne. navic ma i kazy na zoubkach a vsimam si, ze ji dela i kousani problemy. sice si na bolest zubu nestezuje, ale je velmi opatrna. nicmene i v prukazce u dr mame napsano , ze ma vyzivu problemovou. mam sotaz, je mozne, ze by po zydnu nemoci mohla takhle rapidne shodit? rodice me vystresovaki, ze to nebi normalni, ze s ni urcite neco neni v poradku. strasne se o ni bojim. dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Váš dotaz je poměrně široký, totiž vy s vlastně ptáte, zda jíte správně. Já odpovídám, zcela jistě ne. To by vaše dcera neměla kazy zubů. Tedy, vaše dcera má nadpříjem cukrů, potřebovala by tuky, více polévek, méně tuhé stravy a žádné sladkosti, žádné bonbony, sušenky, zákusky, nic takového. Tedy, vlastně ano, minimální sladkosti za odměnu, když sní co má. Do jídla, hlavně do polévek je třeba přidat přepuštěné máslo nebo kvalitní olivový olej (vždy). Samozřejmě tak, aby to neviděla. Sama sobě dávejte do polévky také lžíci olivového leje, prospěje vám to. Je ještě mnoho věcí, které zřejmě neděláte, ale někde se začít musí. Já vlastně ani nevím, zda chcete spolupracovat. To se uvidí. Dr.Holečko holeckoj@seznam.cz

MUDr. Jiří Holečko
MUDr. Jiří Holečko

Specializace: Celostní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: