Nízký kravní tlak a tlak pod hrudníkem

Asi týden cítím pod hrudníkem hlavně při śezení stahy a v té chvíli i mírný nepříjemný tlak. Jako bych cítil nepříjemně některé srdeční stahy i když poměrně nízko až pod výbězkem hrudní kosti. Trvá to vžy jen tu vteřinu, ale po chvilce se to opakuje. Přemýšlel jsem, zda je to strdce nebo, zda by to mohlo být problémem s žaludkem. V pátek mi navíc při kontrole tlaku před darováním krve naměřili velmi nízký krevní tlak 113/50 i když jsem vždy míval tlak mezi 130-140/70-80. Čím by to mohlo být? Měl bych si raději zajít k lékaři nebo počkat, zda to odezní? Pocit slabosti, únavy nebo bolesti hlavy nemám. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Může se jednat o extrasystoly. Jde o předčasné stahy srdce mimo pravidelný rytmus. Mají je všichni lidé, nejsou nebezpečné, v některých případech nepříjemné. Dále by to mohl být problém se žaludkem, v případě, že by šlo o vazbu na jídlo, je to více pravděpodobné. Pokud Vás to limituje ve vaší běžné aktivitě, bude dobrá kontrola u praktického lékaře.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: