Nízký pulzní tlak

Dobrý den, chci se zeptat... Někdy se mi stane, že rozdíl mezi tlaky sistolickym/diastolickym je malý... Třeba 100/80,nebo 97/77...jinak mívám tlak spíše nižší, kolem 105/70-65. Na tlak beru půl tablety perindoprilu 4mg. Vadí to nějak? Díky za odpověď, krásné podzimní dny..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím proč berete léky na tlak, ale pokud máte běžně tlak 105/70, asi bych zkusil léky vysadit. Pravidelně kontrolovat krevní tlak a uvidí se. Jinak hodnoty Vašeho krevního tlaku bych neřešil.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: