Nocni bdeni u 18i mesicniho ditete

Dobry den, chtela bych se optat, co by mohlo trapit moje 18i mesicni dite. Usine pravidelne, krasne a sama kolem 19.45. Nemame zadne uspavaci ritualy. Vykoupu, dam mliko, cteme si na gauci. Pak reknu: Pujdes spat? Dam dudlika a decko se sebere a odchazi do loznice, kde ji polozim do postylky, dam pusu na dobrou noc a chvili v loznici pockam, abych videla ze usnula. Nekdy mezi pulnoci a druhou hodinu se zacina vrtet. Kdyz ji necham vrtet, tak se postupne provrti az k bdelemu stavu, kdyz si ji nadale nevsima, pripadne delam ssss nebo pohladim, stejne se vzbudi. Kdyz dam mleko, tak ho vypije treba jeste v polospanku, pak prevleknu. Dite je stale jeste v polospanku a behem tak deseti patnacti minut se zacne v postylce hodne vrtet a tez se probudi. Pak nezabere zhruba tri hodiny. Bud se prevaluje nebo breci nebo pofnukava. Z postylky nevyndavam. Po trech hodinach usne, opet vicemen samo a spi tak do osmi, pokud nebudim. Stav trva cca od 8meho mesice, kdy jsem prestala kojit (ne ze by to predtim bylo vyrazne lepsi). Co uz jsem vyzkousela: pevny rezim kdy jde do postele vcetne ranniho buzeni (a naopak : volny rezim). Nedavat mliko jen obcas caj. Konejsit/nekonejsit. Postylky v loznici, postylku v extra pokoji. Dite ve sve postylce, dite v posteli matky. Homeopatika, medunkovy caj, hermankovy caj. Masaze. Hodne utahat pres den / nebo mit spis relaxacni den. Nechavat vyrvat. Nevyndavat z postylky / vyndat z postylky a konejsit. Jiste jeste mnoho veci, ktere mi ted nenapadaji. Neni mozne, ze dite trapi neco vic nez jen to, ze ma blby rezim? Prijde mi, ze toto nespani je vic nez neobvykle. Byly jsme zatim u detskeho psychologa a detskeho neurologa. Oboum se zda dite hrave, cile, spokojene. Ted jeste probhaji testy na celiakii (coz si nemyslim z jeji reakce na pecivo ale nejsem doktor) a na kravske mleko. Jinak dite treba i vypada, ze by spinkalo, i lezi, ma zavrene oci. Ale za chvili zas sedi a knuci nespokojenosti. Nekdy z ni mam pocit, ze se fakt zoufale snazi usnout a nemuze. Dekuji za jakoukoliv radu Petra

Odpověď odborníka:

Nemohla by nespavost souviset např. s růstem zubů či bolestmi jiného charakteru? Pokud jste absolvovali neurologické a psychologické vyšetření a probíhají další, Vámi jmenované testy, je Vaše dcerka velmi důkladně vyšetřená a skutečně se spíše bude jednat o problém s režimem...pak bohužel nezbývá nic jiného než doufat, že se spánek s věkem zlepší. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: