Nocni poceni

Vzhledem dobry den jsem po oboustranem zapalu plic + zanet pohrudnice . na prave plici byl 2x vypotek byl jsem 14 dni v nemocnici kde byla provedena drenaz jednoho vypotku u druheho to bohuzel neslo udelat protoze je pry mezi plicnima lalokama tento tyden probehla kontrola v nemocnici prvni vypotek co se vypoustel je v pohode a druhy pry ustupuje a melo by to byt uz dobre kontrolu mam za 3 mesice ale co me trapi je ze kdyz me to zaclo trapit nekdy pred vanocema zacal jsem se v noci potit a to docela dostmusel jsem si prevlekat v noci tryko v nemocnici to prvni tyden pokracovalo druhy tyden uz to vymizelo ale ted co jsem doma znovu poceni zaclo neni tak silne jako pred tim ale rano se budim se zavlhlou posteli polstarem a i tryckem posledni rtg ukazalo ze by melo byt vse v poradku ze druhy vypotek se zmensuje pomalu sam pri kaslani nebo skytani ale i pri zivani me to zaboli v pravo dole na plici p doktorka rikala ze by ta bolest mela brzo prestat . muj dotaz je jestly to poceni muze byt jeste nasledek toho co se delo pred tim a nebo jestly bych to poceni mel resit nejak vic . diky moc preju krasny den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, noční pocení je příznak, který nám sděluje, že se v těle něco děje. Jednou z nejčastějších příčin je odeznívání zánětlivých procesů většího rozsahu. Vámi popisovaný zápal plic s výpotkem, který musel být několik dnů odsáván, takový zánět bezesporu je. A i když je na RTG plic patrné významné zlepšení, proces hojení pokračuje dál. Pocení by mělo postupně ustávat tak jak bude pokračovat rekonvalescence jejíž součástí by měla být i dechová rehabilitace. Přeju úplné uzdravení

MUDr. Milan Štěpáník
MUDr. Milan Štěpáník

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: plicní ordinace SOPLITOO s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: