Obezita

Mám problém s tim, ze jsem začala tlostnout a táhne se to se mnou pres rok. Ted jsem nějak během týdne pribrala z 63kg na 67 a váha roste. Merim 166 vážím 67 a je mi 16 let. Mam chutě na jídlo a jim větší porce . Ted mam 5 dni spozdenou menstruaci a nevim jestli to s tim nějak souvisí. Užívám prášky Risperidon a sertralin. Dekuji za pomoc.

Odpověď odborníka:

Od vás je nejdůležitější informace o tom, že užíváte Risperdon a Sertralin. To jsou léky, které zvyšují chuť k jídlu a zpomalují metabolismus. Pokud budete tyto léky užívat i nadále a předpokládám, že musíte, protože se jedná o psychiatrické léky, tak vaše hubnutí bude velmi a velmi obtížné. Defakto to pro vás znamená, aby jste hodně intenzivně cvičila a měla velký fyzický výdej a velmi málo jedla a z jídla hlavně nízkokalorickou stravu, zeleninu. Chápu, že ve vašem věku udržet takto přísný příjem a výdej energie je téměř nereálné, ale opravdu pokud budete tyto léky užívat, tak přibírat budete. Škoda, že jste se nezmínila o vaší psychiatrické diagnoze, některá diagnoza se dá částečně řešit i psychologicky, skupinovým sezením atd. (např. deprese), u jiné diagnozy - schizofrenie je naopak jediným způsobem vámi uvedená léčba. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: